Pomanders - Illóolajat párologtató illatszelencés ékszerek

LÉGY ÜDVÖZÖLVE A POMANDERS ILLATOS OLDALÁN!

  /     /   A karácsony illata

A karácsony illata

Illatok nélkül nem lehet élni. Különösen igaz ez a karácsonyra. Hiszen annyi fantasztikus illat kényezteti az orrunkat, simogatja ilyenkor a lelkünket. A szegfűszeg csábító illata, a fenyő gyantájának melege, a tömjén és a mirha semmihez sem fogható aromái, csakúgy, mint a mézeskalács minden egzotikus fűszert felvonultató illatkavalkádja

Az évek során számtalan cikket, blogbejegyzést írtam a karácsonyról, és annak illatairól. Írtam a fűszerek lenyűgöző világáról, hogy mi a különbség a ceyloni és a kínai fahéj között – ha tehetitek, inkább ceylonit vásároljatok. Aztán a gyanták fajtáiról, és azok egészen elképesztő sokaságú aromáiról, - tudtátok például, hogy tömjénből is van vörös, fehér, zöld, sárga, sőt fekete is, természetesen mind különböző illattal -, aztán írtam azokról az illóolajokról is sok-sok oldalt, melyeket leginkább karácsonykor szoktunk párologtatni, és persze ennek a tevékenységnek a buktatóiról és szépségeiről egyaránt.

pomanders-zafir-illatos-karkoto-topaz.jpg

De milyen is valójában a karácsony igazi illata? Vajon meg tudom valahogy fogalmazni? Ami nem cukormázas, és nem elcsépelt, amiben ott van a lényeg? Napok óta ezen gondolkodom. Láttam egy illatgyertyát az egyik karácsonyi vásárban, melyre az volt írva, hogy szaloncukor illatú. De ez nekem csak egy képzelt illat, csillámos ragyogásba öltöztetett csokoládéval és naranccsal. De ez lenne az igazi karácsony illata? Rajongok a fahéj forró, szinte már tüzes illatáért, szeretem a narancs napsugarasan édes parfümjét, de nem a kedvencem a csillagánizs jellegzetes szaga, viszont a fenyőfa zöld természetes illata mindig fellelkesít. Mégis, a karácsony illata valami más.

Hogyan is mondjam el. Várj még egy pillanatot, ha már idáig elolvastál. Talán így:

Az édesanyám bőrének enyhe vanília illata megnyugtat, érzem, biztonságban vagyok. Az asztalon égő négy adventi gyertya viaszának mézes illata azt üzeni, hogy jó így együtt. Végül a karácsonyt körbelengő levegő semmihez sem fogható illatában ott van a csillagok sóhaja, a kályhák pattogó füstössége, és a rénszarvasok lehelete, mely nekem nem más, mint maga a teljesség.

adventi-koszoru-pomanders-illatos.jpg