Pomanders - Illóolajat párologtató illatszelencés ékszerek

LÉGY ÜDVÖZÖLVE A POMANDERS ILLATOS OLDALÁN!

  /     /   Illatos reggeli káosz

Illatos reggeli káosz

Dobol az eső a tetőn, nyugodt ritmust adva az íráshoz, hogy szavakba önthessem száguldó gondolataim. Nem tudom, nálatok hogyan indulnak a reggelek, de nálunk káoszosan. Mindenki siet: befonod a hajam padlófonásba, bevetted a vitaminokat, ittál-e egy pohár vizet, hol az esernyő, miért nincs ide készítve az iskolatáska, és még sorolhatnám.

Aztán váratlanul, ebbe az őrületbe érkezik egy kérés:

"Anya! cseppentünk illóolajat a nyakláncomba? -kérdezi a legnagyobb. Olyan sokan betegek az osztályban...

pomanders-illatos-aroma-medal-3.jpg

És itt megáll az idő. Olyan mintha lassított felvételen látnám magunkat. Lecsavarom a kupakot, és megszagolja. Csukva van a szeme addig a másodperc tört részéig, amíg érzi.

Ez jó lesz, ezt nagyon szeretem, ez eukaliptusz? - mondja mosolyogva. Majdnem - mondom, és írtó büszke vagyok, hogy felismerte, az eukaliptuszokkal rokon, a gyerekek esetében is biztonságosan alkalmazható Rosalina illóolaj virágos, nyugtató illatát.

pomanders-illatos-aroma-medal-2.jpg

Apropó Rosalina

Ausztráliában levendula teafaának is nevezik, nem véletlenül, mivel egy szuper olaj a köhögős, megfázásos megbetegedésekre, az eukaliptusz hatékonyságával, és a levendulára jellemző nyugtató hatással. 

Nem egyszerű ékszerek

pomanders-illatos-aroma-medal-1.jpg

Az aroma ékszerek nem csak a szépségedet emelhetik, nem csupán dekorációk, vagy esetleg különleges kiegészítői a szettednek, hanem hasznos kis tárgyak is lehetnek a mindennapjaidban. Hiszen olyan illóolajat is cseppenthetsz az aroma medálban bújó pompomra, melyek fertőtlenítő, baktérium és vírusölő tulajdonságokkal is rendelkeznek. Használhatod az egészséged megőrzésére is, mivel az illóolajok egyik legbiztonságosabb, és leghatásosabb alkalmazási módja a belégzés. Ha ott van a nyakadban az illatos lánc, vagy a csuklódon az illatos karkötőd, elég egy apró szippantás, és máris sokat tettél magadért :-)

Íme néhány illóolaj, melyek magukban is hatásosak a vírusok, kórokozók ellen, és finomak:

-Grapefruit (Citrus paradisi) frissítő, jokedvre derítő, elpuszíttja a légtérben lévő kórokozókat

-Ho fa (Cinnamomum camphora), nyugtató, légúti megbetegedések esetén hatékoy, kámforos

-Rosalina (Melaleuca ericifolia) köhögés, álmatlanság, influenza, vírusok ellen kiváló

 

Itt pedig kiválaszthatod, melyik aroma medál illene hozzád a leginkább: kattints ide

 

Ha pedig ezüst medált keresel: katt ide