Pomanders - Illóolajat párologtató illatszelencés ékszerek

LÉGY ÜDVÖZÖLVE A POMANDERS ILLATOS OLDALÁN!

  /     /   Jázmin bűvöletében

Jázmin bűvöletében

A jázmint én csak csukott szemmel tudom szagolni. Királynői az illata, mely az éjszaka a legerősebb. Annyira elbűvölő, hogy csak azt kéred: még... Amint érzed elsöprő illatát, megérted, miért nevezik az istenek ajándékának.

Vonzó, csábító, elbűvölő 

Lassan véget ér a pihenés. Az bizonyos, hogy feltöltődve térek haza. Az utolsó napokban amikor elmegyek mellette mindig megszagolom ezt a messzi kertben virágzó apró, fehér virágú csodát, a jázmint. Este a legerősebb az illata. Vonzó, csábító, elbűvölő. Nem csodálkozom, hogy az éj királynőjének is nevezik... Kleopátra hajóinak vitorláit állítólag jázmin olajba áztatták, hogy már messziről érezhesse Antonius, a 'Nő' érkezik hozzá. Mégis a kedvenc legendám indiai, mégpedig azt meséli, hogy Kâma a szerelem kis angyala jázminolajba mártott nyilakkal sebezte meg a szerelmesek szívét. 26be6582-5c23-4811-a247-cb056c4f5b4e.jpeg

Érthető, miért drága

A parfümipar a XVII. század végén fedezte fel magának, és azóta is hódít. Rózsával kombinálva az egyik legsikeresebb parfümöt adja napjainkban is: Joy. 

Az igazi jázmin, mint illatszer önmagában is kész parfüm, és rettentő drága. Nem kell csodálkozni rajta, hiszen kb. Hét millió virágra van szükség ahhoz, hogy kb. egy kilónyi jázmin esszenciát kapjunk. 
1000 cserjéről kb. 50 virág szedhető, egy ember kb. 3-5 kg virágot tud leszedni egy nap. A virágokat éjjel szedik, mert ilyenkor a legillatosabbak. Csakis a tökéletes, sérülésmentes virágok használhatók.
A fentiek függvényében érthető miért olyan drága az igazi hamisítatlan jázmin abszolút. 012c6d5a-d4bb-48bd-95d1-7a0e6596eef8.jpeg