Pomanders - Illóolajat párologtató illatszelencés ékszerek

LÉGY ÜDVÖZÖLVE A POMANDERS ILLATOS OLDALÁN!

Általános Szerződési Feltételek

  /  Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Hatályos: 2018. október 01. napjától

A jelen általános szerződési feltételek (továbbiakban "ÁSZF") célja, hogy a www.pomanders.hu honlapon történő rendelés, ill. vásárlás szabályait rögzítse.
Az internetes áruházban minden, a megrendelési igény feldolgozását követő és a rendelést megerősítő visszajelzés esetén a felek között adásvételi és szállítási szerződés jön létre távollévő felek között. A szerződéskötés nyelve a magyar.
A rendelési igény beérkezéséről rendszerünk által automatikusan küldött visszaigazoló e-mail még nem minősül a felek közötti adásvételi és szállítási szerződésnek. A szerződés rendelkezései egyrészről a www.pomanders.hu internetes áruházban vevői megrendelést rögzítő mindennemű természetes és jogi személy (továbbiakban a Vevő) másrészről a www.pomanders.hu internetes áruház üzemeltetőjére Bogátiné Schütz Gabriella egyéni vállalkozóra (továbbiakban mint Eladó) vonatkoznak.
A www.pomanders.hu internetes áruházban leadott minden rendelésre annak leadási időpontjában érvényben lévő ÁSZF az irányadó. A rendelés leadásával az itt olvasott feltételeket a Vevő feltétel nélkül elfogadja és tudomásul veszi.

A www.pomanders.hu honlap fenntartója, tulajdonosa:

Tulajdonos neve:    Bogátiné Schütz Gabirella
Tulajdonos címe:    2000 Szentendre, Sztaravodai út 43. F. ép. 18.
E-mail:    info@pomanders.hu
Vállakozói ig. száma:    EVB-10307595

Nyilvántartási szám:  52503322
Nyilvántartó hatóság: Belügyminisztérium
Adószám: 68965284-1-33
Bankszámlaszám:    Budapest bank: 10102103-18620400-02003006
Székhely:    2000 Szentendre, Sztaravodai út 43. F. ép. 18.

A tárhely tulajdonosának neve: DiMa.hu Kft.
A tárhely tulajdonosának címe: 4032 Debrecen, Békessy Béla u. 9. C. épület 3. emelet 10. ajtó
A tárhely tulajdonosának e-mailcíme: info@dima.hu

 

Regisztráció

Webáruházunkban történő vásárlás nem kötött regisztrációhoz. A számlázási, és szállítási adatok megadása jelenti a rendszerben való rögzítést. Kérjük fokozottan ügyeljen a helyes adatok megadására, hogy a postai kiszállítás zökkenőmentes legyen. A hibásan megadott cím miatti kézbesíthetetlen csomagokért az Eladó nem vállal felelősséget. Újbóli kiszállításra a postaköltség újbóli fizetése után van mód, ha a cím előzetesen rosszul lett rögzítve.

Adatok megadása:

A megrendeléshez szükséges adatait (név, számlázási és postázási cím, telefonszám, e-mail cím) a megrendelés visszaigazolásához használjuk fel, amely visszaigazolást minden esetben megteszünk e-mailben. Adatait harmadik félnek nem adjuk ki, az adatkezelés során követjük az adatvédelmi jogszabály előírásait. A kezelt adatokról, megrendeléseiről kérésére tájékoztatást küldünk, illetve kezelt adatait töröljük az adatbázisból, amennyiben ezt Ön e-mailben kéri.

 A szerződés tárgya:

A szerződés tárgya a www.pomanders.hu internetes áruházban található mindazon árucikk, amire a Vevő vásárlási megrendelést rögzít. A Vevő az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó információs sávon találja meg. A megrendelés rögzítésével a Vevő kijelenti, hogy a megrendelt termék paramétereit elfogadja és igényeinek mindenben eleget tevőnek ismeri el. Az egyes termékekkel kapcsolatos általunk a webáruházban feltüntetett információk Vevő általi téves értelmezéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk.
Szerződéskötés technikai lépései

 Vásárlás:

A www.pomanders.hu oldalon történő adatmegadás önkéntes és ingyenes.
Adatait megőrizzük, és harmadik félnek azt nem adjuk át (kivétel a megrendelés teljesítéséhez szükséges szállító partnernek történő szállítási cím kiadása, illetve hatósági felkérés esetén). Adatait kérésére bármikor töröljük adatbázisunkból, ehhez csupán egy e-mailt szükséges részünkre küldeni a törlési igénye megjelölésével!
A vásárlás feltétele az adatlap pontos, teljes, és időszerű adatokkal való kitöltése, valamint a vásárlási feltételek megismerése és elfogadása. A vásárláshoz szükséges egy teljes név, érvényes e-mail cím, valamint szállítási és számlázási cím megadása. Hamis felhasználói profilokat tilos az oldalon létrehozni! Kérdéses esetekben felhívjuk a felhasználót személyes adatainak igazolására, a névhasználat jogszerűségének igazolása céljából. Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy bármikor figyelmeztetés nélkül a jogszerűtlen regisztrációkat törölje, vagy felfüggessze.

 Adatbeviteli hibák javítása:

Amennyiben rendelését adta le hibásan (pl. más méretet, más terméket  szeretne), úgy kérjük, hogy haladéktalanul lépjen velünk kapcsolatba emailben, hogy a hibát javíthassuk. A leadott megrendeléseket kizárólag Bogátiné Schütz Gabriella egyéni vállalkozó tudja módosítani, a vásárló e-mailben történt kérésére!
Kérjük, hogy a rendelése leadása előtt mindig ellenőrizze az Ön által megadott adatokat!

 Rendelés:

A www.pomanders.hu internetes áruház termékeire rendelést leadni az áruház honlapján keresztül, email-ben vagy a Pomanders Facebook oldalának írt privát üzenetben lehet a nap 24 órájában. Telefonon rendelést felvenni nem tudunk, de egyéb információkra az elérhetőség menüpontban megadott elérhetőségeken munkatársaink miden esetben segítséget nyújtanak hétfőtől-péntekig 8-16 óráig!

 A vásárlás menete:

 • Ezt követően rendelését ellenőrizzük, feldolgozzuk, majd feldolgozás után küldünk megerősítő visszaigazoló e-mailt.
 • Ha minden adat, beállítás megfelelő, a „Megrendelés elküldése" gomb megnyomásával Ön elküldi az összeállított megrendelést
 • Magyar Posta útján történő csomagkiküldés előre utalással, mely esetben a fizetést a rendelés véglegesítését követően kell teljesíteni 3 banki napon belül a megrendelést visszaigazoló e-mail alapján az ott megadott bankszámlaszámra, ezt követően kerül megrendelés kiszállításra.
 • Szállítási és fizetési mód kiválasztása:
 • Kosarában a "Mennyiség" föl/le gombra kattintva változtathatja a mennyiségeket, vagy akár termékeket is törölhet a törlés „X” négyzetre kattintva. A mennyiség megadását vagy a törlését követően kosara tartalma automatikusan frissül.
 • A megvásárolni kívánt terméket válassza ki, adja meg a helyes méretadatokat, majd az így kiválasztott terméket helyezze a kosárba. A kosár tartalmát mind a lap jobb oldalán, mind a kosarába belépve ellenőrizheti.
 • Amennyiben nem szeretne más terméket, a "Rendelés feladása" gombra kattintva haladhat tovább.
 • Személyes átvétel, előre egyeztetett időpontban előre utalással, mely esetben a fizetést a rendelés véglegesítését követően kell teljesíteni 3 banki napon belül a megrendelést visszaigazoló e-mail alapján az ott megadott bankszámlaszámra. Ezen átvételi mód esetében e-mailben értesítjük, amint megrendelt tételt/tételeit átveheti, időponti javaslattal együtt.
 • A „fizetési és szállítási adatok megadása" menüpontban Önnek lehetősége nyílik a postázási címét átírni, módosítani, ill. a "megjegyzés a rendeléshez" ablakban közleményt feltüntetni.
 • A "megjegyzés a rendeléshez" ablakban megadhatja pontos, szorosan lemért csuklóméretét is.
 • Webáruházunkban leadott megrendelésekről rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a vásárló regisztrált email címére a megrendelést követő percekben, melyben értesítjük, hogy rendszerünk befogadta-e rendelési igényét. Amennyiben ezt a visszaigazolást technikai okokból (levelezőrendszere nem fogadja e-mailünket, rendszerhiba, stb.) 1 órán belül nem kapja meg, kérjük jelezze felénk, hogy ismételten visszaigazolhassuk megrendelését legkésőbb a megrendelést követő 24 órán belül!
 • Amint a rendelést megerősítő visszajelzés megérkezik, Ön, mint vásárló, és Bogátiné Schütz Gabriella egyéni vállalkozó között távollévők közötti adásvételi szerződés jön létre, melyet adott esetben az Ön e-mail útján megküldött kérésére elektronikus úton ismételten megküldünk Önnek a megerősítő visszajelzésekor létrejött tartalommal.

 Megrendelések feldolgozása, visszaigazolása:

Rendszerünk háromféle visszaigazolást küldhet Önnek:

 1. Az elküldött megrendelési igényei feldolgozása után az attól eltérő rendelést megerősítő visszajelzést küldünk (például ha a megrendelt termékek nincsenek raktáron, eltérő szállítási idő, eltérő tételek, eltérő ár, egyedi ajánlat stb. esetében). Ebben az esetben Ön eldöntheti fenn tartja-e továbbra is megrendelését az általunk kiküldött új/módosított adatokkal vagy termékekkel, vagy törli azt, ezt a kiküldött megerősítő e-mail alján teheti meg a „Rendelés elfogadása” vagy a „Rendelés elutasítása” linkre kattintva. A „Rendelés elfogadás” esetén Ön mint vásárló és Bogátiné Schütz Gabriella között az adás-vételi szerződés a módosított tartalommal létrejön.
 2. Az elküldött megrendelési igényei feldolgozása után azzal mindenben egyező rendelést megerősítő visszajelzést küldünk, ebben az esetben Önnek semmi más dolga nincsen mint várni az értesítést a rendelés tárgyának állapotáról. Ekkor Ön mint vásárló és Bogátiné Schütz Gabriella között az adás-vételi szerződés létrejön
 3. Az elküldött megrendelési igényei feldolgozása után a rendelést visszautasító e-mailt küldünk. Ez esetben nem áll módunkban rendelését webáruházunkban teljesíteni. Ez esetben Ön és Bogátiné Schütz Gabriella között adásvételi szerződés nem jön létre a Távollévők között kötött szerződésről szóló 45/2014. (II.26) Kormányrendelet alapján.

Megrendelés teljesítése:

A megrendelt terméket/termékeket a rendelés felvételét követően az Ön részére megküldött visszaigazoló e-mailben írt vételárnak a megadott bankszámlaszámra történő utalása jóváírását követő 2-8 elteltével adjuk át a szállító partnernek. E-mailben értesítjük Önt választása szerint, hogy termék személyes átvételére mely időpontokban van lehetősége, vagy a küldemény elindításáról, ha a rendelésnél házhoz szállítást kért. 
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!
A fenti határidő rajtunk kívül álló okból történő meghosszabbodásáért - külső beszállító vagy gyártó cég késedelmes szállítása - felelősséget nem tudunk vállalni. Társaságunk arra vállal kötelezettséget hogy a szállítási határidő meghosszabbodásáról haladéktalanul tájékoztatja a megrendelőt, aki ennek ismeretében élhet elállási jogával.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a megrendelés visszaigazolását követő 3 banki napon belül a vételár bankszámlaszámunkon nem kerül jóváírásra, úgy megrendelést töröljük rendszerünkből, melyről e-mailban értesítjük Önt.

Áraink:

A feltüntetett eladási áraink minden esetben forintban értendő fogyasztói árak, melyet Eladó alanyi adómentességére tekintettel általános forgalmi adó nem terhel.
Az Eladó fenntartja magának az árváltoztatás jogát, azonban mindig a megrendelés pillanatában feltüntetett árak vannak érvényben. Előbbiek alól kivételt képeznek azon esetek, amikor a megrendelt termék bármely okból történő (pl.: raktárkészlet kifogyása) Eladó általi utánrendelése válik szükségessé és a megrendelt termék alkatrészeinek, összetevőinek beszerzése már csak magasabb áron lehetséges, illetve a megrendelt termék alkatrészei, összetevői már nem elérhetők, ezen esetben Eladó haladéktalanul tájékoztatja a megrendelőt. Webáruházunk nem tud felelősséget vállalni az egyes termékek beszállítói általi azon áremelésekkel kapcsolatosan, melyek a fenti esetre vonatkoznak.
Webáruházunk a szállítási költségeket automatikusan számolja a megrendelni kívánt termékek értékétől, súlyától és mértétől függően Magyarország területén. A megrendelés végösszege már a szolgáltatásdíját, szállítási díjat, a csomagolási költségeket is tartalmazza, így Önnek a megrendelés végösszegét kell kiegyenlítenie, ezen felül más költség nincs!

Szállítási díjak: Magyarországon belül minimum 1190 Ft-tól. Külföldre szállítás esetén a postaköltség áráról az Eladóval email-ben egyeztetni szükséges. 

 

Fizetési mód(ok):

A www.pomanders.hu internetes áruházakban rendelt termékek ellenértékének kiegyenlítésére a Vevő számára - jelen pillanatban – két lehetőség kínálkozik:
Banki átutalás: a megrendelés ellenértékét a Vevő banki átutalással egyenlíti ki. Megkérjük, hogy a vásárlási összeget a rendelést megerősítő visszajelzést követő 4 munkanapon belül utalja el részünkre! A visszaigazolásban található megrendelés azonosító számot kérjük az átutalás átutalás közlemény rovatában feltüntetni!
Az áru a rendelés visszaigazolás hiánytalan ellenértékének Bogátiné Schütz Gabriella egyéni vállalkozó Budapest Banknál vezetett 10102103-18620400-02003006 számú bankszámláján történő jóváírást követően kerül kipostázásra a szállítási módok menüpontban feltüntetett feltételekkel.
Amennyiben a Vevő is a Budapest Banknál vezeti számláját, vagy személyesen fizeti ki az összeget bármelyik Budapest Bank bankfiókjában, az ellenérték azonnal jóváíródik számlánkon! Ettől eltérő más pénzintézetnél vezetett számláról történő utalás esetén a jóváírás másnap vagy harmadnap teljesül az átutalás időpontjának függvényében. A részletekről érdeklődjön számlavezető bankjánál.

A másik fizetési mód a Paypal fizetési rendszeren keresztül történik.

A PayPal egy olyan készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, amely az elektronikus kereskedelemre szakosodott. A PayPal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyet azok hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy inkasszómegbízással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról. Internetes vásárlások során nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni ill. továbbítani, hanem a PayPal felhasználói név valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához. Egyszerű, gyors, biztonságos, népszerű, olcsó, hasznos és elterjedt fizetési mód.
Amikor a Pomanders webáruházban kiválasztott terméke(ke)t szeretné kifizetni, a fizetés utolsó fázisában átléptetjük a PayPal oldalára, ahol két lehetősége van:

 1. Ha már rendelkezik PayPal fiókkal, csak be kell lépnie PayPal felhasználói nevével (ez az e-mail címe) és jelszavával, majd a fizetés részleteinek áttekintése után jóvá kell hagynia azt.
 2. Ha még nem rendelkezik PayPal fiókkal, akkor először létre kell hoznia egyet. PayPal fiók létrehozásakor néhány alapadaton felül dombornyomásos bankkártyájának adatait kell megadni! Amennyiben arra kíváncsi, hogy hogyan lehet egy PayPal felhasználói fiókot létrehozni, kattintson a www.paypal.com oldalra.

PayPal fiók létrehozásakor bankkártyája adatait nyugodtan megadhatja, hiszen a bankkártyához tartozó számlát a PayPal csak akkor terheli meg, ha PayPal egyenlege nem nyújt fedezetet a kívánt szolgáltatás kifizetéséhez. A vásárlás további részleteiről lsd. az ÁSZF ‘Vásárlás menete’ ide vonatkozó leírását.


Szállítás:
Amikor a rendelt árut átadjuk a postai szolgáltatónak Önt e-mailben tájékoztatjuk erről. A etrmékeket mindig ajánlott levélként, csomagként elsőbbségi küldéssel adjuk postára nyomonkövetéssel, melyet a posta.hu oldalon tud megtenni a megadott szám alapján. Mindezt fedezi a szállítási költség. Az áru megérkezése általában a következő munkanapokon 8-20 óra között várható, de erre az Eladó garanciát nem tud vállalni. A postai küldemény nyomonkövetéséhez szükséges számot elküldjük Önnek email-ben, amellyel ellenőrizheti a csomag útját. Felhívjuk figyelmét, hogy a postai szolgáltató a megrendelt árut előzetes telefonos egyeztetés nélkül szállítják ki, ezért lehetőleg a munkahelyére vagy más olyan címre kérje a szállítást, ahol az átvétel megoldott.

Vásárlástól való elállás:

Az Ön megrendelésének, azaz velünk kötött szerződésének a teljesítése során a Távollévők között kötött szerződésről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendeletnek (továbbiakban: Rendelet) megfelelően járunk el.
A Rendelet értelmében a fogyasztónak jogában áll 14 napon belül a vásárlástól indoklás nélkül elállni. Amennyiben a fogyasztó él a 14 napos elállási jogával, úgy köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni Eladó fentiekben megadott címére. A 14 napos határidő (elállási határidő) attól a naptól kezdődik amikor a Fogyasztó vagy az általa megjelölt harmadik személy a csomagot átvette. Elállás esetén a fogyasztót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli.
Eladó az elállási jog gyakorlásáról való tudomásszerzés és a termék fogyasztó általi visszaküldését követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül köteles visszatéríteni a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett összeget. Amennyiben fogyasztó az elállási joga gyakorlásával egyidejűleg a terméket nem küldte vissza, vagy a termék Eladóhoz még nem érkezett meg, úgy a termék visszaérkezését követő 14 napon belül köteles Eladó az ellenszolgáltatásként megfizetett díjat visszafizetni fogyasztónak.
Fogyasztó tudomásul veszi és elfogadja, hogy az ellenérték visszajuttatása kizárólag átutalással történik, így kérjük, hogy elállási nyilatkozatában adja meg bankszámlaszámát. Elállás esetén az Eladó az átvett vételár, díj után kamatot nem fizet. Az elállási jog kizárólag csak akkor gyakorolható, amennyiben az áru hiánytalan, sérülésmentes. Amennyiben a termék a szokásos használat nyomait mutatja, úgy Társaságunk fenntartja magának a jogot arra, hogy az értékcsökkenés miatt egy arányos összeget visszatartson és a vételárat csak részben térítse vissza. A vásárló csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.
Elállási joga gyakorlásához kérjük vegye igénybe az Elállási nyilatkozat nyomtatványt. A terméket tehát az eredeti számlával és Elállási Nyilatkozattal együtt normál belföldi csomagként, vagy ajánlott levélként, saját költségen a fenti címre elküldeni szíveskedjék.

Jótállás (garancia):

A jótállási igény az email-ben küldött számlával érvényesíthető. A jótállás a hatályos jogszabályi rendelkezések alapján tartós fogyasztási cikkek esetén 1 év, mely a termék átvételével (személyes átvétel, postai kézbesítés) kezdődik. Jótállás igény teljesítése körében történő csere alkalmával az eredetileg megvásárolt termékkel egyező paraméterekkel rendelkező modellt áll módunkban küldeni.

Visszaküldés:

Az áru visszaküldése postai úton, vagy személyesen lehetséges. Kérjük, hogy áru visszaküldése esetén mindig előzetesen egyeztessen velünk a fentiekben megadott e-mailcímen. A visszárut minden esetben normál postai küldeményként kérjük feladni, mert utánvétes csomagokat nem áll módunkban átvenni! A visszaküldött csomagot a következő címre kérjük: Bogátiné Schütz Gabriella egyéni vállalkozó, 2000 Szentendre, Sztaravoda út 43. F. ép. 18.
Felhívjuk figyelmét, hogy Eladó kizárólag sérülésmentes termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a Vásárló részére megtéríteni. Eladó követelheti a fogyasztótól a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

Át nem vett csomagok:

A Vevő által megrendelt, kiszállított vagy személyes átvételre egyeztetett, de át nem vett, és előzetesen vissza nem mondott csomagok szállítási költségét, valamint a visszaszállításból eredő többletköltséget kiszámlázzuk a vásárló részére, melyet haladéktalanul, de legkésőbb 8 napon belül köteles fentiekben megadott bankszámlára átutalni!
Előre átutalt, és kiszállított, azonban a vásárló által át nem vett csomagok ismételt kiszállítását kizárólag a postaköltség ismételt átutalása után tudjuk megtenni!
A megrendelt és kifizetett, azonban értesítésünk ellenére a megrendelő által át nem vett termék/termékek őrzéséért felelősséget nem áll módunkban vállalni, az ebből eredő esetleges károk kizárólag a megrendelőt terhelik.

Felelősség:

A honlapon történő megrendelés és a tanácsadás igénybevétele feltételezi Vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét. Nem vállalunk felelősséget Vevő számítógépében bekövetkező semmiféle kárért, amely a weboldal használata során keletkezett. Az információs anyag készítésekor a lehető legnagyobb gondossággal járunk el, hogy abba számítógépes vírusok, férgek, kémprogramok ne kerüljenek, mindazonáltal a vevő felelőssége, hogy ezt saját számítógépén is elvégezze. Az ebből adódó károkért felelősséget nem vállalunk.
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt!

Érvényesség:
2018. október 01. napjától visszavonásig.

Vegyes rendelkezések:

Webáruházunk a vitás kérdések minden esetben békés úton történő rendezésére törekszik, ezt tekintjük elsődlegesnek. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy az esetleges vitás kérdések rendezésére szerződő felek értékhatártól függően alávetik magukat a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Törvényszék kizárólagos illetékességének.
A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben különösen a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. tv., valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

Tisztelettel, Bogátiné Schütz Gabriella    www.pomanders.hu