Pomanders - Illóolajat párologtató illatszelencés ékszerek

LÉGY ÜDVÖZÖLVE A POMANDERS ILLATOS OLDALÁN!

Így használd az illatos ékszereidet

Így használd az illatos ékszereidet

Használati útmutató

Az illatos karkötőn, nyakláncon, táskaékszereken található illatszelencét (pomandert) a kis kallantyú felfelé húzásával nyissuk ki. A benne található pompomra, filcre cseppentsünk egy, maximum három cseppet a kedvenc Pomanders, vagy más illóolaj-keverékünkből, esetleg parfümünkből, illatszerünkből. Majd ezek után a pompomot, filcet visszahelyezve a szelencébe, csukjuk azt be. A Pomanders illóolaj-keverék illatát a szelence több hétig is megőrzi, és folyamatosan párologtatja.

img-5364.jpg

Az illatos karkötőt rendeltetésnek megfelelően a csuklónkra húzzuk fel, a nyakláncot a nyakunkba akasszuk, az illatos táskaékszert a táskánk fülére erősítsük fel.  Amikor szükségét érezzük, emeljük az orrunkhoz, lélegezzük be mélyen a szelencéből áradó illóolaj-keverék illatát.

 

Így illatosítsd újra a cédrus karkötőd fa gyöngyeit, ha elvesztik illatukat

A cédrus karkötőt rendeltetésnek megfelelően a csuklónkra húzzuk fel.  Amikor szükségét érezzük, emeljük az orrunkhoz, lélegezzük be mélyen a fa természetes, eredeti, balzsamosan édes illatát. A cédrusfa gyöngyeiből készült karkötőket akár újra is illatosíthatjuk a következő módon. Egy kiskanálba öntsünk egy borsónyi hidegen sajtolt jó minőségű növényi olajat (sárgabarackmag olaj, édesmandula olaj, extraszűz olíva olaj, stb.), majd adjunk hozzá 1-2 csepp (erősebb illathoz 2-3 csepp) illóolajat tetszés szerint. Ezt a keveréket öntsük rá egy puha textilre, melynek segítségével a karkötő fagyöngyeit bedörzsöljük. Ügyeljünk arra, hogy csak a fa gyöngyöket kenjük be az illatos olajjal, az olaj ne érje az ásványgyöngyöket. A fa beszívja az illatos olajat, amit rá dörzsölünk, majd ezek után tegyük a karkötőt egy jól záródó celofán tasakba pár órára. Amikor kivesszük, töröljük át a fagyöngyöket egy tiszta textil segítségével, hogy felitassuk róla az esetlegesen rajta maradt felesleges olajat, amit nem szívott be. Ezek után a karkötő kész a használatra. Az illatosítást ezek után máskor is elvégezhetjük, ha igényeljük.

cedrus-illatos-karkotok.jpg