Pomanders - Illóolajat párologtató illatszelencés ékszerek

LÉGY ÜDVÖZÖLVE A POMANDERS ILLATOS OLDALÁN!

  /     /   A mágus

A mágus

A Pomanders karkötők nem csupán egyszerű karékek. Születnek olyanok, melyeknek történetük van. A Mágus ilyen.

A nagyapjáé volt. Az apja nem hordta soha. Úgy gondolta, csak mese az egész, egy öregember fura meséje törpék kincseiről, kristályokról, varázslásról és hasonló sületlenségekről. Ő nem hitt ilyenekben. „Nem volt meg benne az erő.” – mondta az öreg a fiúnak. Nincs vele baj. De Te más vagy.

merlinit-pomanders.jpg

A fiú rá emelte zavarba ejtően kék szemeit, sűrű pillái alól kíváncsian tekintett az öregre. Szemei mindent kérdeztek, azt is, amit a szavak nem tudtak. Az öreg soha nem beszélt sokat. Most is csak annyit válaszolt: Ott van benned a felelősség, és a következetesség. Bátor és nyitott a szíved. Ennyi pont elég. Nem mondott többet, csak a fiú felé nyújtotta a karéket. A fehéresszürke ásványon tollszerű fekete minták sorakoztak. Három fehéresszürke után egy ezüst szinű, majd három fura tapintású és még különlegesebb illatú fagyöngy következett. Kicsit sem látszódott rajta, hogy több generációt kísért már. A fiú végigsimította a bársonyos gyöngyöket, majd az orrához emelte az ékszert. Muszáj volt éreznie, milyen az illata azoknak a misztikus, balzsamos parfümű fáknak. Ösztönösen lehunyta szemeit. Az öreg mosolygott. Tudta mi fog következni. Suttogó szavai még elérték a fiú távolodó tudatát: „a fehér oldalon maradj, bármi is történjen.”

pomanders-white-magic.jpg

Órák múltán tért csak magához a fiú. Nem beszéltek arról, hol járt, és mi történt vele. Hajában egy alig látható fehér csík törte meg a hullámosan sötét fürtöket. Ennyi elég is volt az öregnek. Tudta, a fehér oldalon maradt.

28966112-7580-4648-b559-02152332ab42.jpegaadcb74c-c326-4f33-ba18-62d3d46e8ec4.jpeg

A fiú pedig soha többet nem vette le a karéket. Az új, fehér mágus megszületett.

 

A merlinit ásványáról itt olvashatsz

A mágus karkötőjét pedig itt találod